Verwarming voor de badkamer

Samenvatting Artikel

Verwarming voor de badkamer feature image 01

In een badkamer maak je jezelf klaar voor de dag. Je doucht, je poetst je tanden of gaat uren in bad zitten. Het installeren van verwarming voor de badkamer is zeer belangrijk. Naast de hoge temperaturen en het vocht zijn er veel meer factoren waarom je verwarming moet installeren. In dit artikel lees je alles over verwarming voor de badkamer.

Waarom verwarming in de badkamer?

In een badkamer heb je te maken met veel vocht en vrij hoge temperaturen. Dit komt door de warme douche of bad. Heb je geen goede ventilatie of verwarming? Dan is er een grote kans op schimmels of bacteriën. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je gebruik maakt van een verwarming in de badkamer. Hierdoor droogt het condens van de warme lucht sneller en voorkom je schimmels. Bovendien zal het je ook een hoop geld besparen, aangezien je geen last hebt van vochtproblemen.

Welke soorten verwarmingen zijn er?

Er zijn diverse soorten verwarmingen voor de badkamer. Denk hierbij aan vloerverwarming, wandverwarming, radiatoren of infrarood verwarming. De meest toegepaste manier om een badkamer te verwarmen is door middel van vloerverwarming. Echter wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van infrarood verwarming, bijvoorbeeld met een infrarood straler. Infrarood verwarming kan gemakkelijk worden opgehangen aan de muur of aan het plafond. Daarnaast verwarmd deze verwarming objecten, zoals meubels, vloeren of wanden. Erg handig voor in de badkamer, waarbij je te maken hebt met veel vochtigheid.

Infrarood bijverwarming image blog 01

Waar moet je badkamer verwarming plaatsen?

De grootte van een badkamer is belangrijk om te bepalen waar je een verwarming het beste kunt plaatsen. De meest voorkomende montageplek voor een verwarming in de badkamer is naast de douche. Echter kan dit niet altijd. Heb je een kleine badkamer? Dan is het handiger om vloerverwarming of infrarood verwarming te laten installeren. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor een grote badkamer. Daar is het gebruik maken van vloer- of wandverwarming handig, aangezien je een grote ruimte in een keer goed kan verwarmen.

Het investeren in een verwarming voor de badkamer is belangrijk om schimmels of bacteriën te voorkomen. Daarnaast zijn er diverse soorten verwarmingen, zoals vloerverwarming of infrarood verwarming. Het plaatsen van je verwarming ligt aan de grootte van jouw badkamer, maar kan bijvoorbeeld aan de wand of plafond.