Motoraccessoires: van praktisch tot modieus

Samenvatting Artikel

Motoraccessoires zijn zeer nuttig voor motorrijders. Ze bieden extra bescherming, verhoogd comfort en een unieke look. In dit artikel lees je meer over motoraccessoires: welke motor accessoires er zijn en wat het nut is van deze verschillende accessoires. Dus lees gauw verder en kom te weten welke accessoires jij moet toevoegen aan jouw motor. 

Algemene motor accessoires

Windschermen zijn voor sommige motoren noodzakelijke accessoires. Ze maken de rit op de motor veel comfortabeler, door de windkracht die op het lichaam komt te verminderen.  Bagagedragers maken het eenvoudig om spullen te vervoeren. Motorhoezen beschermen je motor tegen weersinvloeden zoals regen, vuil en de zon. Er zijn hoezen voor binnen en buiten gebruik, de hoezen zijn er in verschillende stijlen en maten zodat het goed past op jouw motor. Deze accessoires zijn te koop bij dealers zoals BMW Motorrad.

Navigatie accessoires

Navigatie- en telefoonhouders zijn zeer nuttige accessoires voor motorrijders. Ze bieden een eenvoudige manier om een navigatiesysteem of telefoon te monteren en bieden de perfecte oplossing voor het navigeren door stedelijke gebieden, onbekend terrein of lange afstandsritten. De meeste navigatie- en telefoonhouders worden gemonteerd op het stuur van de motor, waardoor het gemakkelijk is om de route te volgen.

Vervoers accessoires

Er zijn verschillende soorten bagagedragers beschikbaar, waaronder harde en zachte bagagedragers. Bagagedragers voor de achterkant worden voornamelijk gemaakt van staal en aluminium, deze bagagedragers zijn ideaal voor het vervoeren van grote lasten. Bagagedragers voor de zijkant worden gemaakt van nylon en canvas, deze zijn ideaal voor het vervoeren van kleinere lasten. 

Beschermende accessoires

Stuurvergrendelingen zijn een veelgebruikt accessoire voor motoren. Ze worden gebruikt om te voorkomen dat onbevoegden je motor starten of stelen. Er zijn verschillende soorten stuurvergrendelingen beschikbaar, waaronder hangsloten, cilindervergrendelingen, kettingsloten en alarmsloten. Hangsloten zijn de meest voorkomende type stuurvergrendeling. Ze zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te gebruiken. Valbeugels zijn praktische accessoire voor motorrijders. Ze zijn ontworpen om de schokken van een mogelijke ongeluk te absorberen, waardoor de kans op schade aan jouw motorfiets wordt verkleind. Valbeugels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Natuurlijk is het ook belangrijk jezelf te beschermen tijdens een val, hier helpt BMW motorkleding je bij. 

Modieuze motor accessoires

Tankstickers zijn een populaire manier om jouw motor een persoonlijke tint te geven. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, van klassieke symbolen tot unieke ontwerpen. Tankstickers zijn een eenvoudige en goedkope manier om uw motorfiets een nieuwe look te geven. Tankstickers helpen ook bij het voorkomen van krassen door je rits of andere kledingstukken. Velg stickers zijn een populaire manier om uw motorfiets een unieke look te geven. Ze hebben verschillende kleuren, maten en ontwerpen, waardoor er altijd wel iets is dat bij uw stijl past. Velg stickers worden ook gebruikt om verkleuring op uw velgen te voorkomen en om uw velgen te beschermen tegen krassen.

Er zijn veel verschillende soorten accessoires voor jouw motor. Al deze accessoires hebben hun eigen functionaliteiten. Welke accessoires je aanschaft hangt af van wat belangrijk is voor jouw, hecht je waarde aan comfort, navigatie mogelijkheden of extra bagage, dan zijn die accessoires handig voor jou. Wat je ook kiest, er is genoeg keuze en het geeft je motor een andere look.