Decoratie trends voor in de slaapkamer

Samenvatting Artikel

Decoratie trends voor in de slaapkamer feature image 01

De slaapkamer wil je zo rustig mogelijk houden, je komt hier voor je rust. Voor de uitstraling en het gevoel van je slaapkamer speelt decoratie een grote rol. Met decoratie in de slaapkamer is het mogelijk om een nieuwe look te creëren. Benieuwd naar welke decoratie trends er zijn? Dat vertellen we in dit artikel.

Rustige decoratie

Creëer rust in jouw kamer door middel van rustige decoratie aan de muur. Laat een schilderij maken waarbij rustgevende kleuren worden gebruikt: zoals wit, blauw of een donkergroene kleur. Zorg voor een schilderij waarbij er niet teveel kleuren worden gebruikt, dit straalt rust uit. Kies bijvoorbeeld voor een mooi landschap of een portret van jouw huisdier. Maak gebruik van rustgevende fotolijsten, droogbloemen of een groot canvas met een patroon als je houdt van rustige decoratie.

Schilderij familieportret feature image 01

Minimalistische decoratie

Bij een minimalistische decoratie staat een monochroom palet met hier en daar een kleuraccent centraal. Een monochroom palet richt zich voornamelijk op de kleuren: zwart en wit. Deze kleuren kunnen goed worden gecombineerd met een andere kleur, zoals goud, zilver of pasteltinten. Daarnaast is het belangrijk dat je zo weinig mogelijk details in de slaapkamer verwerkt. Leg bijvoorbeeld alleen een kussen op het bed met een mooie plaid. Plaats ook niet teveel spullen op jouw nachtkastje. 

Duurzame decoratie

Ga voor duurzame decoratie in de slaapkamer, bijvoorbeeld met duurzame textielen. Tover jouw bed om met duurzaam bedtextiel. De stof is gemaakt met respect voor het milieu, bijvoorbeeld grondstoffen van katoen of linnen. Een andere mogelijkheid is om oude decoratie items te gebruiken om iets nieuws te maken. Geef jouw nachtkastje een nieuwe kleur met duurzame verf. Een ander idee, ga eens langs de kringloopwinkel. Je kunt hier unieke items vinden en deze een nieuw leven geven.  

Natuurlijke materialen

Verwerk natuurlijke materialen in de slaapkamer. Decoreer de slaapkamer met natuurlijke materialen die verwerkt zijn in een kussen of plaid. Leg diverse kussens gemaakt van verschillende stoffen en texturen op bed. Laat een mooie houten vloer leggen in de slaapkamer of een kledingkast bouwen van materialen, zoals kurk of bamboe. Iets wat je ook veel ziet zijn rieten manden. Naast het opbergen van spullen, geeft dit ook een warme sfeer in de slaapkamer.

Pastel tinten

Maak gebruik van pastel tinten. Dit zijn zachte tinten die goed gecombineerd kunnen worden met natuurlijke materialen, maar ook met minimalistische decoratie. Pastel tinten zie je veel terugkomen in accessoires, zoals bloempotten, kaarsen of gordijnen. Het is ook mogelijk om een accentmuur te maken met pastelkleuren. Bepaal of je de gehele muur wilt verven of alleen de onderste helft. 

Met deze decoratie trends zorg jij ervoor dat je een leuke en rustgevende slaapkamer hebt. Maak gebruik van rustige en minimalistische decoratie of verwerk duurzame en natuurlijke materialen in de slaapkamer. Genoeg inspiratie om jouw kamer een nieuwe look te geven.